Protest wielkopolskiej „Solidarności” w fabryce opon Bridgestone

Szanowne Koleżanki, Koledzy, członkowie związku zawodowego NSZZ „Solidarność”!

Członkowie „Solidarności” powinni się wspierać. Czasy, w których żyjemy nie należą do najspokojniejszych, pandemia Covid-19 spowodowała kryzys w wielu sektorach gospodarki, ceny rosną w zawrotnym tempie. Dodatkowo okazuje się, że pracodawcy w wielu branżach zamiast wspierać swoich pracowników – stosują coraz gorsze praktyki, niejednokrotnie łamiąc prawa pracownicze.

Wczoraj w Poznaniu po godzinie 15.00 w fabryce opon Bridgestone odbył się protest wielkopolskiej „Solidarności”, spowodowany takimi działaniami. Pracownicy czują się wyzyskiwani – powiedział przewodniczący wielkopolskiej „Solidarności” podczas protestu przed poznańską fabryką opon. Więcej o całej akcji protestacyjnej można poczytać tutaj: https://poznan.tvp.pl/56615573/protest-w-fabryce-bridgestone

W proteście tym wzięli udział pracownicy GAZ-SYSTEM  – członkowie naszej poznańskiej „Solidarności”! Dołączając do protestu udzielili wsparcia koleżankom i kolegom z fabryki opon, którzy chcąc zamanifestować sprzeciw wobec tych haniebnych praktyk, wyszli na ulice. „Solidarność” musi się wspierać, nie zapominajmy o tym. Jutro może się okazać, że to my będziemy potrzebowali podobnego wsparcia.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.